Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Διαθεματική/Διαπολιτισμική Δράση με τη συμμετοχή των μαθητών της Στ' τάξης

 Την Παρασκευή 2/2/2024 επισκέφθηκε το σχολείο μας αντιπροσωπεία Γάλλων Συμβούλων Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας κ. Marion Raimbault, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας (IFG) και του προγράμματος ERASMUS, το οποίο εποπτεύεται από την Ακαδημία του Παρισιού της Γαλλίας.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η παρατήρηση της διεξαγωγής του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της Γαλλικής γλώσσας, με ιδιαίτερη εστίαση στη Φυσική Αγωγή, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κ. Ιωάννη Κάππου, με την υποστήριξη του κ. Καραΐσκου Λεωνίδα, υπεύθυνου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και τη βοήθεια των κ.κ. Λήδας Μαυρίδου Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ05 και Γεωργίας Κορακίδη Συμβούλου Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία του τον αντιδήμαρχο Παιδείας Περιστερίου κ. Αν. Θεοδωράκο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Μ. Κακλαμάνο που φρόντισε για τα εδέσματα των προσκαλεσμένων μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Β. Παπαϊωάννου και κ. Κ. Τζάνη (Φ.Α.) που είχαν επιμεληθεί τη διαθεματική και διαπολιτισμική αυτή δράση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κ. Ε. Τσιμπάνου (Γαλλικής Γλώσσας), την κ . Αν. Ζήση (Εικαστικών), τον κ. Ηλ. Ζωγράφο (Πληροφορικής) την κ. Αγγελική Μάτση (Μουσικό) και τις δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης κ. Ειρήνη Τριανταφύλλου και κ. Νατάσα Κουτσίδου.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια είναι για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την εξαιρετική παρουσία τους, ταξίδεψαν μαζί τους στο παρελθόν και στο μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων και ενθουσιάστηκαν με την άψογη εκτέλεση του προγράμματος.